Chicken Tagine with Calamata Olives, Cracked Green Olives and Preserved Lemons in a pot on wooden table
Copyright (c) 2019 Michael Kraus/Shutterstock. No use without permission.

Pileći tagine

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 800 g pilećih bataka, zabataka i krila
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice mljevenog papra
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 3 štapića cimeta
  • 0.5 žličice mljevenog kumina
  • 0.5 žličice mljevene kurkume
  • 0.25 žličice kajenskog papra
  • 2 usoljena limuna
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 g luka
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 50 g kalamata maslina
  • 50 g zelenih maslina
  • 1 žlica nasjeckanih listova peršina
  • 1 žlica nasjeckanih listova korijandra

Način pripreme

01

U zdjelu stavite 30 ml maslinova ulja, sol, papar, mljevenu papriku, đumbir, kumin, cimet, kurkumu i kajenski papar, dodajte protisnuti češnjak i narezani usoljeni limun. Sve dobro promiješajte pa u zdjelu dodajte piletinu i umiješajte je tako da svi začini oblože meso. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira 2 - 3 sata.

02

Luk prerežite na polovice pa ih narežite na ploškice.

03

U tagine posudu ili u tavu debljeg dna ulijte 20 ml maslinova ulja, dodajte narezani luk i marinirane komade piletine te svu marinadu iz zdjele. Poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 180 °C.

04

Izvadite tagine iz pećnice pa dodajte narezane masline i temeljac, opet poklopite i vratite u pećnicu na sat vremena. Nakon toga tagine otklopite i pecite otklopljeno još 15 minuta pa izvadite iz pećnice. Pospite nasjeckanim peršinom i korijandrom te poslužite.

podijeli