Pileći paprikaš s rižom i čipsom od slanine


sastojci

  • 800 g filea pilećih prsa
  • 50 ml ulja
  • 500 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 125 g svježe crvene paprike
  • 10 g mljevene crvene paprike
  • 200 ml masnijeg kiselog vrhnja ili milerama
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 60 g glatkog brašna
  • sol

Rižoto

  • 300 g arborio riže
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 1.2 l pilećeg temeljca
  • 60 g maslaca
  • 40 g ribanog parmezana
  • 80 g slanine
  • 4 kom kiselih feferona
  • 1 grančica svježeg peršina

Način pripreme

01

Piletinu narežite na komade, posolite, pospite brašnom i zapecite na ulju da dobije zlatnožutu boju.

02

Meso izvadite sa strane pa u istu posudu dodajte sjeckani luk i pirjajte na laganoj vatri 30 minuta povremeno podlijevajući temeljcem, zatim upržite mljevenu papriku, dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite kratko samo da zabijeli, podlijte s malo temeljca i izmiksajte štapnim mikserom.

03

Vratite piletinu, podlijte temeljcem, posolite i krčkajte 10 minuta.

04

Svježu papriku narežite na kockice i dodajte u lonac.

05

Kiselo vrhnje razradite s malo umaka i stalno miješajući ulijte u lonac, ugasite vatru.

06

Istovremeno u drugoj posudi na maslinovom ulju glazirajte rižu, podlijte s malo temeljca, kuhajte stalno miješajući i podlijevajući 18 minuta, maknite s vatre, umiješajte maslac i na kraju ribani sir.

07

Slaninu narežite na tanke ploškice i pržite u vrućoj tavi da dobijete čips.

08

Pileći paprikaš poslužite uz rižoto na koji ste dodali čips, dodajte feferon i dekorirajte listićem peršina.

podijeli

Proizvodi iz recepta