sastojci

  • 1 kg pilećih prsa bez kože
  • 2 srednje mrkve
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 1 žličica mljevene crvene slatke paprike
  • lovorov list
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Pileća prsa narežite na komade (kocke veličine 3x3 cm).

02

U dubljoj posudi zagrijte ulje i na njemu popržite sitno narezani luk. Kad se luk zacakli dodajte mu narezanu mrkvi i sve lagano pirjajte dok mrkva ne omekša.

03

Nakon toga dodajte komade piletine pa sve skupa malo prodinstajte.

04

Dodajte sol, svježe mljeveni papar, mljevenu crvenu papriku crvenu papriku, lovor i koncentrat od rajčice. Pustite dinstati 5 minuta da se okusi prožmu.

05

Dodajte vodu da pokrije meso i polako kuhajte na laganoj vatri 40 minuta.

06

Kad je pileći paprikaš kuhan poslužite ga uz pire krumpir ili kuhanu tjesteninu.

podijeli

Proizvodi iz recepta

sb-koncentrat-rajcice-200-g-192-sb-tomatenmark-tube-200g-pfade-3d.jpg
Koncentrat rajčice
novo-suncokretovo-ulje-1l-s-budget.jpg
Suncokretovo ulje
sol-morska-spar-100g.jpg
Sol morska