
Pileći paprikaš
sastojci
- 1 kg pilećih prsa bez kože
- 2 srednje mrkve
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 50 ml suncokretova ulja
- 1 žličica mljevene crvene slatke paprike
- lovorov list
- sol
- papar
Način pripreme
Pileća prsa narežite na komade (kocke veličine 3x3 cm).
U dubljoj posudi zagrijte ulje i na njemu popržite sitno narezani luk. Kad se luk zacakli dodajte mu narezanu mrkvi i sve lagano pirjajte dok mrkva ne omekša.
Nakon toga dodajte komade piletine pa sve skupa malo prodinstajte.
Dodajte sol, svježe mljeveni papar, mljevenu crvenu papriku crvenu papriku, lovor i koncentrat od rajčice. Pustite dinstati 5 minuta da se okusi prožmu.
Dodajte vodu da pokrije meso i polako kuhajte na laganoj vatri 40 minuta.
Kad je pileći paprikaš kuhan poslužite ga uz pire krumpir ili kuhanu tjesteninu.
Proizvodi iz recepta



