Pileći file u paniru od maka i mirodija s prilogom

sastojci

  • 0.5 kg pilećeg filea
  • 30 g maka
  • 2 bjelanjka
  • luk u granulama
  • 50 g zobenih pahuljica
  • ulje
  • 100 g oštrog brašna
  • 70 g glatkog brašna
  • muškatni oraščić
  • 400 g mahuna
  • 200 ml milerama
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 100 g maslaca
  • 300 ml ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Oba brašna, zobene pahuljice, muškatni oraščić, luk u granulama i mak pomiješajte. Pileći file narežite na prutiće ili medaljone. Začinite meso solju. 

02

Dva bjelanjka i 30 ml vode dobro istucite te piletinu umočite prvo u bjelanjke pa u panir s makom. Pohajte u dubokoj masnoći. 

03

Na maslacu zapržite crveni luk, dodajte nasjeckani češnjak, kratko propirjajte te podlijte vodom. Dodajte narezane i oprane mahune i začinite solju i paprom te pri kraju dodajte mileram. Mahune bi trebale ostati al dente.

Za paniranje koristite samo bjelanjak umjesto cijelog jajeta da biste dobili hrskaviji i laganiji obrok.

podijeli