Pileći file u paniru od maka i mirodija s prilogom
sastojci
- 0.5 kg pilećeg filea
- 30 g maka
- 2 bjelanjka
- luk u granulama
- 50 g zobenih pahuljica
- ulje
- 100 g oštrog brašna
- 70 g glatkog brašna
- muškatni oraščić
- 400 g mahuna
- 200 ml milerama
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 100 g maslaca
- 300 ml ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Oba brašna, zobene pahuljice, muškatni oraščić, luk u granulama i mak pomiješajte. Pileći file narežite na prutiće ili medaljone. Začinite meso solju.
Dva bjelanjka i 30 ml vode dobro istucite te piletinu umočite prvo u bjelanjke pa u panir s makom. Pohajte u dubokoj masnoći.
Na maslacu zapržite crveni luk, dodajte nasjeckani češnjak, kratko propirjajte te podlijte vodom. Dodajte narezane i oprane mahune i začinite solju i paprom te pri kraju dodajte mileram. Mahune bi trebale ostati al dente.
Za paniranje koristite samo bjelanjak umjesto cijelog jajeta da biste dobili hrskaviji i laganiji obrok.