Pileći bataci u umaku od rajčica
sastojci
- 8 kom pilećih bataka
- sol
Umak od rajčice
- 600 g rajčice
- 150 g crvenog luka
- 1-2 režnja češnjaka
- 80 g mrkve
- 80 g korijena celera
- 80 g korijena peršina
- 600 g rajčice (šljivar, volovsko srce)
- 80 ml maslinovog ulja
- 2-3 grančice peršina
Način pripreme
Za umak od rajčice pirjajte sjeckani luk na maslinovom ulju 20 minuta, dodajte ploškice mrkve, celera i peršina, nastavite pirjati.
U međuvremenu rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi dok se kožica ne počne odvajati od mesa, ogulite i narežite na kockice. Na pirjano povrće dodajte sitno sjeckani češnjak, kad zabijeli dodajte kockice rajčice, kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta, posolite.
Umak miksajte štapnim mikserom. pileće batake posolite i popecite u tavi sa svih strana, prebacite u posudu za pečenje i nastavite peći još 10 minuta na 180 °C. Prelijte batake umakom od rajčica i vratite u pećnicu još 1 – 2 minute.
Prije posluživanja pospite listićima peršina.