Pileći bataci sa šljivama i marelicama
sastojci
- 600 g pilećih bataka
- 50 ml maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 150 ml mesnog temeljca
- 300 g crvenih šljiva
- 300 g marelica
- 1 žličica soli
- 1 žličica senfa
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 0.25 žličice čili pahuljica
- 1 žlica meda
- 4-5 vrhova grančica ružmarina
Način pripreme
01
Pileće batake posolite i popaprite, premažite senfom i stavite u posudu za pečenje nauljenu maslinovim uljem.
02
Dodajte lagano zgnječene cijele češnjeve češnjaka, promiješajte da masnoća obloži meso pa stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 200 °C.
03
Nakon toga izvadite posudu iz pećnice, dodajte batacima prepolovljene očišćene šljive i marelice, ulijte mesni temeljac i ružmarin, pospite čili pahuljicama i prelijte medom. Vratite posudu u pećnicu, smanjite temperaturu na 170 °C i pecite još 30 minuta.