Spicy chicken legs baked in plum sauce and rosemary close-up in a baking dish on the table. horizontal
Copyright (c) 2020 AS Foodstudio/Shutterstock. No use without permission.

Pileći bataci sa šljivama i marelicama

Ukupno trajanje
80
Min
min

sastojci

  • 600 g pilećih bataka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 ml mesnog temeljca
  • 300 g crvenih šljiva
  • 300 g marelica
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica senfa
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 0.25 žličice čili pahuljica
  • 1 žlica meda
  • 4-5 vrhova grančica ružmarina

Način pripreme

01

Pileće batake posolite i popaprite, premažite senfom i stavite u posudu za pečenje nauljenu maslinovim uljem.

02

Dodajte lagano zgnječene cijele češnjeve češnjaka, promiješajte da masnoća obloži meso pa stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 200 °C.

03

Nakon toga izvadite posudu iz pećnice, dodajte batacima prepolovljene očišćene šljive i marelice, ulijte mesni temeljac i ružmarin, pospite čili pahuljicama i prelijte medom. Vratite posudu u pećnicu, smanjite temperaturu na 170 °C i pecite još 30 minuta.

podijeli