Pileći bataci s povrćem iz pećnice
sastojci
- 800 g pilećih bataka
- 1 žlica soli
- 1 žličica papra
- 4 žlice maslinova ulja
- 300 g brokule
- 100 g mrkve
- 200 g tikvica
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl pilećeg temeljca
- 1 grančica ružmarina
- 1 žličica soka limuna
Način pripreme
Piletinu dobro posolite i popaprite i stavite u posudu. Dodajte nasitno nasjeckan svježi ružmarin i prelijte s 2 žlice maslinova ulja. Sve dobro promiješajte i ostavite da se piletina marinira pola sata.
Brokulu očistite od viška listova i razlomite na komade. Tikvicu narežite na ploške debljine 1 cm. Mrkvu također narežite na deblje kolutiće, a glavicu luka na četvrtine. Povrće lagano posolite i popaprite, zalijte maslinovim uljem i nakapajte nekoliko kapi limunova soka. Sve dobro izmiješajte i dodajte očišćene češnjeve češnjaka.
U plitkoj, a širokoj posudi koja može u pećnicu zagrijte dvije žlice maslinova ulja. Na njemu propržite mariniranu piletinu dok se ne zapeče do lijepe zlatne boje sa svih strana. Prženoj piletini dodajte temeljac pa ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C. Odmah smanjite temperaturu na 185 °C i ostavite piletinu da se peče 20 minuta.
Potom dodajte i već začinjeno povrće i nastavite peći još 15 minuta.