sastojci

  • 800 g pilećih bataka
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica papra
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 300 g brokule
  • 100 g mrkve
  • 200 g tikvica
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl pilećeg temeljca
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 žličica soka limuna

Način pripreme

01

Piletinu dobro posolite i popaprite i stavite u posudu. Dodajte nasitno nasjeckan svježi ružmarin i prelijte s 2 žlice maslinova ulja. Sve dobro promiješajte i ostavite da se piletina marinira pola sata.

02

Brokulu očistite od viška listova i razlomite na komade. Tikvicu narežite na ploške debljine 1 cm. Mrkvu također narežite na deblje kolutiće, a glavicu luka na četvrtine. Povrće lagano posolite i popaprite, zalijte maslinovim uljem i nakapajte nekoliko kapi limunova soka. Sve dobro izmiješajte i dodajte očišćene češnjeve češnjaka.

03

U plitkoj, a širokoj posudi koja može u pećnicu zagrijte dvije žlice maslinova ulja. Na njemu propržite mariniranu piletinu dok se ne zapeče do lijepe zlatne boje sa svih strana. Prženoj piletini dodajte temeljac pa ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C. Odmah smanjite temperaturu na 185 °C i ostavite piletinu da se peče 20 minuta.

04

Potom dodajte i već začinjeno povrće i nastavite peći još 15 minuta.

podijeli