Pileći bataci s gljivama
sastojci
- 4 pileća batka sa zabatkom
- 4 žlice ulja
- 5 grančica svježeg timijana
- 1 limun
- 600 g gljiva (šampinjoni, lisičarke, vrganji...)
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml bijelog vina
- sol
- papar
Način pripreme
S piletine skinite kožicu, posolite i pospite paprom. U tavi zagrijte ulje i stavite meso pa ga zapecite sa svih strana.
Dodajte timijan, nakapajte limunom, smanjite vatru i poklopljeno pržite još 15 minuta.
Meso povremeno okrenite da se previše ne zapeče. Pečeno meso izvadite i stavite na toplo mjesto.
Na ulje u tavi stavite protisnuti češnjak, zatim narezane gljive i pržite ih na jačoj vatri dok tekućina ne ispari. Potom dodajte vino, posolite i vratite piletinu u tavu i sve zajedno kratko kuhajte.
Poslužite toplo.