Pileće rolice punjene sirom
sastojci
- 4 pileća filea (oko 600 g)
- 150 g sira ricotta
- 25 g maslaca
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žličica češnjaka u prahu
- sol
- papar
Za umak
- 250 g šampinjona
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g kiselog vrhnja
- 2 žlice ulja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Način pripreme
pileće filee zarežite nožem po dužini tako da dobijete veći odrezak.
Lagano ih potucite batom za meso pa ih posolite i popaprite.
Ricottu pomiješajte s vrhnjem, nasjeckanim peršinom i češnjakom u prahu pa je premažite preko odrezaka.
Odreske zarolajte, povežite kuhinjskim koncem pa ih dobro premažite rastopljenim maslacem.
U tavi na dobro zagrijanom ulju pržite pileće rolice sa svih strana do zlatnožute boje.
Potom ih stavite u odgovarajuću vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
U tavu na zagrijano ulje stavite šampinjone narezane na ploške i pržite ih do zlatnožute boje.
Dodajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, posolite, popaprite i kratko prokuhajte.
Pečene rolice prelijte umakom i pospite nasjeckanim peršinom.
Umjesto da vežete rolice možete ih panirati na bečki način i ispržiti u dubokom ulju.