Pileća prsa u umaku od balzamičnog octa
sastojci
- 4 filea pilećih prsa
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice papra
- 1 veća glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 400 g pelata
- 0.5 žličice sušenog origana
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 0.5 žličice sušenog ružmarina
- 100 ml aceta balsamica
- 100 g baby špinata
- malo svježeg peršinova lista
- maslinovo ulje
Način pripreme
Pileća prsa posolite i popaprite s obiju strana. Luk očistite i narežite na trakice, češnjak očistite i sitno nasjeckajte.
U zagrijanu tavu ulijte 2 žlice ulja, stavite pileća prsa i pecite 3 - 5 minuta na jačoj vatri. Okrenite meso pa pecite i s druge strane dok ne dobije lijepu boju.
Dodajte narezani luk pa nakon 10 minuta, kad luk malo omekša, dodajte češnjak, pelate, balzamični ocat i suhe začine te kuhajte 20 minuta.
Na kraju dodajte listiće špinata, pomiješajte i maknite s vatre. Piletinu pospite s malo sitno nasjeckanog peršinova lista i poslužite uz palentu.
Umjesto palente možete poslužiti kuhanu brokulu.