Pileća prsa u umaku od balzamičnog octa

sastojci

  • 4 filea pilećih prsa
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice papra
  • 1 veća glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 0.5 žličice sušenog ružmarina
  • 100 ml aceta balsamica
  • 100 g baby špinata
  • malo svježeg peršinova lista
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Pileća prsa posolite i popaprite s obiju strana. Luk očistite i narežite na trakice, češnjak očistite i sitno nasjeckajte.

02

U zagrijanu tavu ulijte 2 žlice ulja, stavite pileća prsa i pecite 3 - 5 minuta na jačoj vatri. Okrenite meso pa pecite i s druge strane dok ne dobije lijepu boju.

03

Dodajte narezani luk pa nakon 10 minuta, kad luk malo omekša, dodajte češnjak, pelate, balzamični ocat i suhe začine te kuhajte 20 minuta.

04

Na kraju dodajte listiće špinata, pomiješajte i maknite s vatre. Piletinu pospite s malo sitno nasjeckanog peršinova lista i poslužite uz palentu.

Umjesto palente možete poslužiti kuhanu brokulu.

podijeli

Proizvodi iz recepta