Pileća prsa punjena špinatom i sirom omotana slaninom
sastojci
- 800 g filea pilećih prsa
- 200 g tanko narezane slanine
- 300 g špinata
- 60 g tvrdog paškog sira
- 1 režanj češnjaka
- 40 ml maslinovog ulja
- 25 g maslaca
- sol
Način pripreme
Špinat usitnite, kratko pirjajte na maslinovom ulju, posolite, dodajte sitno sjeckani češnjak, maslac, umiješajte sitno ribani paški sir. File narežite na četiri odreska, lagano ih istucite preko prozirne folije, posolite s obje strane.
Stavite na foliju 4 ploške slanine, jednu malo preko druge, na njih stavite odrezak. Na početak odreska dodajte hrpicu nadjeva, zarolajte pomoću folije, zavežite kao bombon, pazite da su krajevi stegnuti i poširajte na 90 – 96 °C 6 – 10 minuta.
Ohladite, odmotajte foliju, stavite u posudu za pečenje i pecite na 180 °C do željene boje.
Za punjenje rolica možete iskoristiti svježi, ali i zamrznuti špinat, čije su nutritivne vrijednosti jednake svježemu.