Pileća prsa pečena s rajčicom, tikvicom i mozzarellom
sastojci
- 800 g filea pilećih prsa
- 300 g rajčica
- 250 g tikvica
- 250 g mozzarelle
- 100 ml maslinovog ulja
- sol
- nekoliko listića svježeg bosiljka i grančica timijana
Način pripreme
01
Tikvicu i rajčice narežite na tanke ploške, sir narežite na ploške debljine 0,5 cm.
02
Piletinu posolite i oštrim nožem zarežite s gornje strane na 4 - 5 mjesta, napravite džepove za punjenje. U svaki džep stavite plošku rajčice, tikvice i mozzarelle, prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali uljem.
03
Sitno nasjeckajte 2 - 3 listića bosiljka i nekoliko listića timijana. Preostalu rajčicu narežite na kockice, začinite solju i začinskim biljem, rasporedite oko mesa.
04
Pećnicu zagrijte na 200 °C i pecite 15 - 20 minuta.
05
Pospite sjeckanim začinskim biljem, pikantirajte maslinovim uljem, dekorirajte listićem bosiljka i poslužite.