Pileća prsa pečena s rajčicom, tikvicom i mozzarellom

sastojci

  • 800 g filea pilećih prsa
  • 300 g rajčica
  • 250 g tikvica
  • 250 g mozzarelle
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol
  • nekoliko listića svježeg bosiljka i grančica timijana

Način pripreme

01

Tikvicu i rajčice narežite na tanke ploške, sir narežite na ploške debljine 0,5 cm.

02

Piletinu posolite i oštrim nožem zarežite s gornje strane na 4 - 5 mjesta, napravite džepove za punjenje. U svaki džep stavite plošku rajčice, tikvice i mozzarelle, prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali uljem.

03

Sitno nasjeckajte 2 - 3 listića bosiljka i nekoliko listića timijana. Preostalu rajčicu narežite na kockice, začinite solju i začinskim biljem, rasporedite oko mesa.

04

Pećnicu zagrijte na 200 °C i pecite 15 - 20 minuta.

05

Pospite sjeckanim začinskim biljem, pikantirajte maslinovim uljem, dekorirajte listićem bosiljka i poslužite.

podijeli