Pileća jetrica s povrćem

sastojci

  • 800 g pilećih jetrica
  • 300 g crvene paprike
  • 150 g crvenog luka
  • 400 g zelenih mahuna
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 100 ml maslinova ulja
  • nekoliko grančica peršina

Način pripreme

01

Skuhajte mahune u slanoj vodi. Jetrica narežite na polovice i ispržite ih u tavi na pola količine ulja.

02

U istu tavu dodajte ulje i pržite luk narezan na listiće pa dodajte papriku narezanu na trakice i pržite još 1 minutu.

03

Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko pržite, a zatim dodajte jetrica i ocijeđene mahune, začinite solju i paprom, pokapajte maslinovim uljem, pospite listićima peršina i poslužite.

Umjesto pilećiih jetrica možete koristiti teleća ili janjeća.

podijeli