Pileća jetra s jabukama i rižom
sastojci
- 1 kg pilećih jetara
- 800 g jabuka
- 1-2 limuna
- 400 g crvenog luka
- 300 g riže
- 100 g svinjske masti
- sol, papar
Način pripreme
01
Očistite jetra od opni i žilica.
02
Rižu kuhajte u dvostrukom omjeru posoljene vode, kad zakipi, na laganoj vatri 18 minuta.
03
Grubo narežite luk. Jabuke očistite, narežite na ploške, okupajte u limunovu soku. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
04
Ploške jabuke popecite 1 minutu sa svake strane u teflonskoj tavi, slažite na masni papir, u lim za pečenje, na stranu kore, pecite u pećnici 10 minuta.
05
Na masti pecite luk, dodajte jetra, nastavite miješajući pržiti, na kraju začinite solju i svježe mljevenim paprom.
06
Raspodijelite rižu u tanjure, na rižu dodajte jetra s lukom, završite ploškama jabuke, poslužite.