Copyright (c) 2020 TYNZA/Shutterstock. No use without permission.

Pileća jetra s jabukama i rižom

sastojci

  • 1 kg pilećih jetara
  • 800 g jabuka
  • 1-2 limuna
  • 400 g crvenog luka
  • 300 g riže
  • 100 g svinjske masti
  • sol, papar

Način pripreme

01

Očistite jetra od opni i žilica.

02

Rižu kuhajte u dvostrukom omjeru posoljene vode, kad zakipi, na laganoj vatri 18 minuta.

03

Grubo narežite luk. Jabuke očistite, narežite na ploške, okupajte u limunovu soku. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

04

Ploške jabuke popecite 1 minutu sa svake strane u teflonskoj tavi, slažite na masni papir, u lim za pečenje, na stranu kore, pecite u pećnici 10 minuta.

05

Na masti pecite luk, dodajte jetra, nastavite miješajući pržiti, na kraju začinite solju i svježe mljevenim paprom.

06

Raspodijelite rižu u tanjure, na rižu dodajte jetra s lukom, završite ploškama jabuke, poslužite.

podijeli