sastojci

  • 1 kg krilaca
  • 200 ml ketchupa
  • 2 žlice Worcestershire umak
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 50 ml narančinog soka
  • 1 žličica ljute paprike u prahu
  • sol, papar po želji
  • 400 g kiselog vrhnja
  • 100 g majoneze
  • 1 žlica hrena
  • 1 žlica sitno sjeckanog svježeg vlasca
  • limunov sok
  • sol
  • papar po ukusu

Način pripreme

01

Krilca dobro posušite, posolite i popaprite. 

02

Za premaz sve sastojke stavite u lonac, kuhajte 5 minuta. Začinite po ukusu. Posušena krilca obilno premažite umakom, posložite na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 200 °C 15 minuta. 

03

Zatim ih ponovo premažite i pecite još 10-ak minuta dok ne dobiju lijepu boju. Servirajte uz bijeli umak za koji ste dobro pomiješali sve sastojke i začinili po ukusu.

Ukusna ljepljiva krilca možete staviti na štapiće za ražnjiće kako biste ih lakše premazali umakom tijekom pečenja. Štapiće možete ukloniti prije konzumiranja.

podijeli

Proizvodi iz recepta