Pikantna krilca
sastojci
- 1 kg krilaca
Premaz:
- 200 ml ketchupa
- 2 žlice Worcestershire umak
- 2 žlice aceta balsamica
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 50 ml narančinog soka
- 1 žličica ljute paprike u prahu
- sol, papar po želji
Za bijeli umak:
- 400 g kiselog vrhnja
- 100 g majoneze
- 1 žlica hrena
- 1 žlica sitno sjeckanog svježeg vlasca
- limunov sok
- sol
- papar po ukusu
Način pripreme
Krilca dobro posušite, posolite i popaprite.
Za premaz sve sastojke stavite u lonac, kuhajte 5 minuta. Začinite po ukusu. Posušena krilca obilno premažite umakom, posložite na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 200 °C 15 minuta.
Zatim ih ponovo premažite i pecite još 10-ak minuta dok ne dobiju lijepu boju. Servirajte uz bijeli umak za koji ste dobro pomiješali sve sastojke i začinili po ukusu.
Ukusna ljepljiva krilca možete staviti na štapiće za ražnjiće kako biste ih lakše premazali umakom tijekom pečenja. Štapiće možete ukloniti prije konzumiranja.