Pijani pileći paprikaš
sastojci
- 1 pile (oko 1.4 kg)
- 50 g sušene slanine
- 100 g crvenog luka
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 crvene paprike
- 2 rajčice
- 200 ml bijelog vina
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 žlica oštrog brašna
- 3 češnja češnjaka
- nekoliko grančica timijana
- papar
- sol
Način pripreme
Pile očistite, operite, narežite na veće komade, posolite i popaprite. Slaninu narežite na tanke ploškice, a luk i češnjak sitnije narežite. Papriku narežite na manje prutiće, a rajčicu ogulite, uklonite joj sjemenke pa je narežite na kockice.
Na zagrijanom ulju kratko popržite slaninu i luk. Dodajte narezanu papriku, češnjak, narezanu piletinu i još 10-ak minuta pržite na srednjoj vatri. Pospite mljevenom crvenom paprikom i još kratko popržite. Dodajte narezanu rajčicu, posolite, popaprite te podlijte vinom i s 200 ml vode.
Dodajte natrgane grančice timijana i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri oko 25 minuta. Povremeno jelo promiješajte.
Brašno i vrhnje razmutite s oko 200 ml vode, umiješajte u paprikaš i pustite da kuha dok meso ne omekša. Poslužite uz prilog po želji ili uz poprženi kruh.