Pijani pileći paprikaš

sastojci

  • 1 pile (oko 1.4 kg)
  • 50 g sušene slanine
  • 100 g crvenog luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 crvene paprike
  • 2 rajčice
  • 200 ml bijelog vina
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 3 češnja češnjaka
  • nekoliko grančica timijana
  • papar
  • sol

Način pripreme

01

Pile očistite, operite, narežite na veće komade, posolite i popaprite. Slaninu narežite na tanke ploškice, a luk i češnjak sitnije narežite. Papriku narežite na manje prutiće, a rajčicu ogulite, uklonite joj sjemenke pa je narežite na kockice.

02

Na zagrijanom ulju kratko popržite slaninu i luk. Dodajte narezanu papriku, češnjak, narezanu piletinu i još 10-ak minuta pržite na srednjoj vatri. Pospite mljevenom crvenom paprikom i još kratko popržite. Dodajte narezanu rajčicu, posolite, popaprite te podlijte vinom i s 200 ml vode.

03

Dodajte natrgane grančice timijana i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri oko 25 minuta. Povremeno jelo promiješajte.

04

Brašno i vrhnje razmutite s oko 200 ml vode, umiješajte u paprikaš i pustite da kuha dok meso ne omekša. Poslužite uz prilog po želji ili uz poprženi kruh.

podijeli