Penne sa svinjetinom

sastojci

  • 400 g penna
  • 600 g svinjske plećke bez kosti
  • 300 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 g mljevene crvene paprike
  • 40 g koncentrata rajčice
  • 200 ml bijelog vina (graševina)
  • 50 g svinjske masti
  • sol
  • papar
  • 0.5 vezice vlasca

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke, posolite, popecite na tavi na zagrijanoj masti sa svih strana, prebacite u pećnicu na 120 °C.

02

U tavu dodajte sjeckani luk i pirjajte 25 minuta, odmaknite malo kuhačom luk pa upržite crvenu papriku, promiješajte pa na isti način upržite rajčicu. Dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite minutu, vratite meso, poklopite, pirjajte na laganoj vatri podlijevajući 3 – 4 puta bijelim vinom.

03

Provjerite okus, po potrebi posolite i začinite paprom. Penne kuhajte u slanoj vodi, pomiješajte sa svinjetinom, pospite sitno sjeckanim vlascem i poslužite.

podijeli