Penne s tikvicama, metvicom, limunom i parmezanom
sastojci
- 300 g tjestenine penne
- 3 tikvice
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja čili papričica
- 200 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice listova mente
- naribana korica 1 limuna
- 100 g naribanog svježeg parmezana
- 1 žlica maslinova ulja
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Stavite kuhati tjesteninu u posoljenu zavrelu vodu prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme pripremite ostale namirnice. Operite pa na krupni ribež naribajte tikvice. Operite pa naribajte koricu limuna. Očistite pa protisnite dva režnja češnjaka. Na sitno nasjeckajte svježu čili papričicu bez sjemenki.
Zagrijte dublju tavu debljeg dna pa na maslinovu ulju prepræite naribane tikvice, češnjak i čili papričicu. Posolite, popaprite pa pržite sve 5-6 minuta dok povrće ne omekša. Smanjite vatru pa dodajte kiselo vrhnje. Pržite sve još minutu pa maknite s vatre i dodajte naribanu koricu limuna, nasjeckanu mentu i naribani parmezan.
Skuhanu tjesteninu ocijedite pa je zajedno s par žlica vode od kuhanja pomiješajte sa pirjanim povrćem s vrhnjem. Lagano sve promiješajte pa pospite još s malo mente i naribanog svježeg parmezana. Odlična lagana kombinacija za vruće proljetne i ljetne dane.