
Penne s mesnim okruglicama i šalšom
sastojci
- 350 g tjestenine penne
- 500 g mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 0.5 žličice češnjaka u prahu
- 200 ml pasirane rajčice
- 400 g sjeckane rajčice
- 150 ml suhog bijelog vina
- 1 žličica suhog origana
- 0.5 žličice šećera
- 50 g naribanoga parmezana
- sol
- papar
Način pripreme
Tjesteninu skuhajte u lagano posoljenoj vodi, isperite i ocijedite.
Mesu dodajte, žličicu soli, sušeni timijan, bosiljak i češnjak u prahu, pa dobro izmiješajte rukom. Od dobivene smjese napravite 25-30 manjih kuglica.
U dobro zagrijanu veću tavu stavite maslinovo ulje i pripremljene kuglice pa ih pecite oko 5 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Dodajte sjeckanu rajčicu, pasiranu rajčicu, bijelo vino, ½ žličice soli, origano, malo papra i šećer. Kad zakuha, kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri. U umak stavite kuhane penne, dobro izmiješajte i poslužite posuto naribanim sirom grana padano.
Proizvodi iz recepta
