Penne s mesnim okruglicama i šalšom

sastojci

  • 350 g tjestenine penne
  • 500 g mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 1 žličica suhog origana
  • 0.5 žličice šećera
  • 50 g naribanoga parmezana
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Tjesteninu skuhajte u lagano posoljenoj vodi, isperite i ocijedite.

02

Mesu dodajte, žličicu soli, sušeni timijan, bosiljak i češnjak u prahu, pa dobro izmiješajte rukom. Od dobivene smjese napravite 25-30 manjih kuglica.

03

U dobro zagrijanu veću tavu stavite maslinovo ulje i pripremljene kuglice pa ih pecite oko 5 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

04

Dodajte sjeckanu rajčicu, pasiranu rajčicu, bijelo vino, ½ žličice soli, origano, malo papra i šećer. Kad zakuha, kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri. U umak stavite kuhane penne, dobro izmiješajte i poslužite posuto naribanim sirom grana padano.

podijeli