sastojci

  • 2 kg svinjske vratine bez kosti, s kožom
  • 1.2 kg krumpira
  • 200 g mrkve
  • 100 g paprike
  • 200 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 200 ml bijelog vina
  • 40 g svinjske masti
  • sol, papar

Način pripreme

01

Narežite meso na veće komade, zarežite kožu i masnoću ispod kože u razmaku 2 cm, okomito i vodoravno, dobro posolite sa svih strana. Posudu za peku premažite svinjskom masti, rasporedite meso, okrenite ga na stranu kože, pecite 1 sat.

02

U međuvremenu ogulite krumpir, narežite na krupne kriške, papriku i luk na četvrtine, mrkvu prepolovite, začinite povrće solju.

03

Nakon sat vremena pečenja otklopite peku, okrenite meso kožom prema gore, oko mesa dodajte povrće, podlijte bijelim vinom, poklopite, pecite još oko 50 minuta. Začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.

Nemate li prostor u kojem možete pripremiti klasičnu peku, chef špiček preporučuje električnu verziju koju možete nabaviti u SPAR-u. Okus jela bit će identičan.

podijeli