Pečeno pile s medom i umakom od soje
sastojci
- 1 pile od 1,6-1,8 kg
- 30-40 ml umaka od soje
- 2 žličice soli
- 20-30 g meda
- 300 g crvenog luka
- 1 glavica češnjaka
- 600 g krumpira
- 50 ml maslinovog ulja
- sol
Način pripreme
01
Umiješajte u umak od soje 10 g soli, premažite pile izvana i marinirajte 2 sata. U međuvremenu ogulite krumpir i glavice luka, češnjaku odstranite vanjske, suhe listove i poprečno prepolovite.
02
Zagrijte pećnicu na 180 °C, stavite pile na leđa u posudu za pečenje, pecite 1 sat i 15 minuta.
03
Povrće posolite i rasporedite oko pileta nakon 15 minuta pečenja, pokapajte maslinovim uljem. Prelijevajte pile sokom od pečenja otprilike svakih 15 minuta tijekom pečenja.
04
U marinadu preostalu nakon mariniranja umiješajte med i premažite pile 15 - 20 minuta prije kraja pečenja.