sastojci

  • 1 pile od 1,6-1,8 kg
  • 30-40 ml umaka od soje
  • 2 žličice soli
  • 20-30 g meda
  • 300 g crvenog luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 600 g krumpira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol

Način pripreme

01

Umiješajte u umak od soje 10 g soli, premažite pile izvana i marinirajte 2 sata. U međuvremenu ogulite krumpir i glavice luka, češnjaku odstranite vanjske, suhe listove i poprečno prepolovite.

02

Zagrijte pećnicu na 180 °C, stavite pile na leđa u posudu za pečenje, pecite 1 sat i 15 minuta.

03

Povrće posolite i rasporedite oko pileta nakon 15 minuta pečenja, pokapajte maslinovim uljem. Prelijevajte pile sokom od pečenja otprilike svakih 15 minuta tijekom pečenja.

04

U marinadu preostalu nakon mariniranja umiješajte med i premažite pile 15 - 20 minuta prije kraja pečenja.

podijeli