Honey Roasted Chicken,Chinese Roasted Chicken with Seasoned Soy Sauce
Copyright (c) 2023 xiaoxiao9119/Shutterstock. No use without permission.

Pečeno pile s medom i senfom

Ukupno trajanje
100
Min
min

sastojci

  • 1 cijelo pile (otprilike 2 kg)
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • 50 g senfa
  • 1 žlica maslaca
  • 40 g meda
  • 1 limun, sok
  • 5 češanja češnjaka, nasitno nasjeckanog
  • 5 glavica luka, narezanih na četvrtine

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Posudu u kojoj ćete peći pile obložite papirom za pečenje.

02

Cijelo pile posušite kuhinjskim ubrusom pa ga stavite u posudu za pečenje tako da prsa pileta budu okrenuta prema gore.

03

U manjoj posudi pomiješajte senf, rastopljeni maslac, med, sok limuna, sol, papar i usitnjeni češnjak.

04

Ovom smjesom natrljajte pile izvana i iznutra. Obavezno prstima utrljajte smjesu i pod kožu pileta.

05

Unutrašnjost pileta napunite lukom koji ste izrezali na četvrtine. Pecite piletinu 1 sat i 25 minuta uz povremeno podlijevanje sokovima od pečenja.

06

Kad se ispeče, izvadite pile i ostavite ga da odstoji 10 - 15 minuta prije rezanja i posluživanja.

podijeli