Pečeno pile s jabukama, lukom i kaduljom

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 1 pile od 1,5-1,8 kg
  • 400 g crvenog luka
  • 500 g sitnijih jabuka
  • sol
  • 1 g ružmarina
  • 0.5 g majčine dušice
  • 0.5 g kadulje

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte listiće ružmarina, majčine dušice i kadulje, pomiješajte sa solju i natrljajte pile izvana i iznutra.

02

Dok se pile marinira, jabuke operite i prepolovite, a luk narežite na deblje ploške.

03

Napunite pile s nekoliko komada luka i jabuka, stavite u posudu za pečenje, okolo poslažite komade luka i jabuka pa pecite na 170 °C oko 1,5 sat.

04

Prije posluživanja dekorirajte listićima kadulje i grančicom svježeg ružmarina.

podijeli