Pečeni svinjski odrezak s povrćem i umakom

sastojci

Za svinjske odreske:

  • 4 svinjska odreska s kostima (oko 200 g svaki)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po ukusu
  • 1 žličica osušenog timijana
  • 1 žličica češnjaka u prahu

Za povrće:

  • 2 tikvice (oko 400 g), narezane na kockice
  • 1 crvena paprika narezana na trakice
  • 1 žuta paprika, narezana na trakice
  • 1 glavica crvenog luka, narezana na kolutiće
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po ukusu

Za umak:

  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • sol i papar po ukusu

Način pripreme

01

Svinjske odreske premažite maslinovim uljem, zatim ih posolite, popaprite i pospite timijanom i češnjakom u prahu. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i pržite začinjene odreske 4 - 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju i ne budu pečeni do kraja. Stavite ih na tanjur i pokrijte folijom da ostanu topli.

02

U istu tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte tikvice, paprike i crveni luk te ih pržite 5 - 7 minuta dok ne omekšaju. Posolite i popaprite po svom ukusu.

03

U maloj posudi na srednje jakoj vatri zagrijte pileći temeljac. Dodajte vrhnje za kuhanje i Dijon senf te miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Pomiješajte kukuruzni škrob sa 2 žlice vode te dobivenu mješavinu ulijte u pileći temeljac. Miješajte dok umak ne postane gust. Posolite i popaprite po svom ukusu.

04

Na tanjur rasporedite pirjano povrće. Na povrće stavite pečeni svinjski odrezak. Prelijte sve pripremljenim umakom. Ako želite, ukrasite svježim biljem (npr. timijanom ili peršinom).

podijeli