Pečeni svinjski kotleti s krumpirom i pastrnjakom

Ukupno trajanje
80
Min
min

sastojci

  • 800 g svinjskih kotleta (cca 8 kom.)
  • 1 glavica češnjaka
  • nekoliko grančica svježeg ružmarina
  • 1 limun po mogućnosti nešpricani
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 3 korjena pastrnjaka
  • 600 g mladog krumpira
  • 3 kruške
  • 100 g šampinjona

Za umak

  • šaka svježe mente
  • 1 ciabatta
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica aceta balsamica
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Prvo napravite marinadu od zgnječenog češnjaka s ljuskom, limuna koji ste grubo narezali i zgnječili ga u mužaru i nekoliko grančica svježeg ružmarina koje ste grubo natrgali. Sve sastojke marinade stavite u zdjelu skupa sa maslinovim uljem i ostavite malo sa strane da se dobro prožmu. U međuvremenu operite I posušite svinjske kotlete. Dobro ih utrljate u pripremljenu marinadu pa ostavite sa strane na sat vremena a ako imate vremena i duže.

02

Dok se meso marinira vi ogulite mladi krumpir, operite pastrnjak i kruške pa sve narežite na 4 dijela po dužini. Očistite i šampinjone pa ih narežite na pola. Pećnicu zagrijte na 200°C. U lim odgovarajuće veličine složite povrće, kruške i marinirano meso. Sve lagano posolite, popaprite i prelijte ostatkom marinade u kojoj se mariniralo meso.

03

Pecite u pećnici 60 minuta ovisno o veličini kotleta. Dok se meo peče vi možete pripremiti umak od metvice i kruha. U dubljoj posudi izmiješajte svježu metvicu. Na kockice narezanu ciabatu i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte kako bi kruh upio maslinovo ulje pa dodajte jednu žlicu senfa i žlicu aceta balsamica. Smjesu posolite, popaprite pa stavite u blender i sve lagano izmiksajte u umak. Po potrebi dodajte maslinova ulja ako vam je umak pregust

04

Kad su kotleti pečeni lagano ih premažite umakom od metvice. Dobiti ćete fantastičnu kombinaciju uz koju možete poslužiti zelenu salatu po izboru. Uz ovo jelo će najbolje odgovarati čaša lagano rashlađenog Terana.

podijeli

Proizvodi iz recepta