Pečeni pileći bataci
sastojci
- 8 pilećih bataka
- 500 g krumpira
- 200 g šampinjona
- 150 g cherry rajčica
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 1 žličica dimljene mljevene paprike
- 1 žličica sušenog origana
- 1 žličica sušenog mljevenog čilija
- 3 žlice glatkog brašna
- sol i svježe mljeveni papar
- maslinovo ulje
Način pripreme
Ogulite krumpir pa ga narežite na kriške. Šampinjone dobro obrišite od nečistoće pa ih narežite na pola. Crveni luk očistite i narežite na listiće. Cherry rajčice operite pa nasijecite na pola. Stavite sve sastojke u veću zdjelu. Dodajte 3 žlice maslinova ulja, te pola količine pripremljenih začina: mljevene paprika, sušenog origana i mljevene čili papričice. Posolite, popaprite pa sve dobro promiješajte.
U manjoj posudi pomiješajte brašno sa preostalom količinom začina. S dobivenom smjesom dobro utrljajte pileće batake koje ste prethodno dobro posolili. Zagrijte pećnicu na 200°C pa u nju stavite grijati lim za pečenje. Dok se lim grije, vi u dubljoj tavi zagrijte žlicu maslinova pa na njemu lagano prepecite začinjene pileće batake.
Izvadite lim iz pećnice pa na dno lima stavite začinjeno povrće (krumpir, gljive, luk i mini rajčice). Na povrće posložite lagano prepečene pileće batake. Pecite u zagrijanoj pećnici cca 45-60 minuta dok bataci ne budu pečeni, a krumpiri zlatno žute boje. Hrskave i začinjene batake i povrće poslužite sa zelenom salatom. Uz ovo jelo poslužite rashlađeni sivi Pinot.