Pečeni mladi krumpir s teletinom


sastojci

  • 1.4 kg teleće plećke ili buta bez kosti
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žličica nasjeckanih listića ružmarina
  • 1 žličica sušenog timijana
  • sol
  • mljeveni šareni papar
  • 1.5 kg manjih mladih krumpira
  • 1 žlica svježe natrganih listića ružmarina
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 8 češanja češnjaka
  • 50 ml ulja
  • 2 žličice krupne soli
  • krupno mljeveni šareni papar

Način pripreme

01

Meso operite i dobro ga posušite papirnatim ubrusom. 

02

Posolite ga, popaprite i dobro natrljajte sušenim timijanom i ružmarinom.

03

Stavite ga u veću i dublju vatrostalnu posudu namašćenu maslinovim uljem.

04

Prelijte meso preostalim maslinovim uljem, prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C.

05

Krumpir dobro očetkajte i operite. Stavite ga u posudu, pospite ružmarinom, timijanom, krupnom soli i šarenim paprom. Prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte.

06

Uklonite foliju s mesa pa uz njega dodajte pripremljeni krumpir i češnjak pa pecite još 50 – 60 minuta ili dok se krumpir ne ispeče. 

07

Poslužite toplo.

Krumpir možete obogatiti mrkvom ili s malo narezanog korijena celera.

podijeli

Proizvodi iz recepta