Pečeni losos s kombiniranim pireom
sastojci
- 800 g fileta lososa
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 80 g naribanog cheddar sira
- 25 g listića badema
- 1 žlica nasjeckanog kopra
- sol
- papar
Za pire:
- 500 g krumpira
- 300 g zamrznutog mladoga graška
- 50 g maslaca
- 150 ml slatkog vrhnja
- prstohvat mljevenog čilija
- sol
Način pripreme
Filete očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom pa ih lagano posolite i popaprite.
Maslinovu ulju dodajte limunov sok, promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa. Pospite ih naribanim cheddar sirom, listićima badema i nasjeckanim koprom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
Oguljeni krumpir i grašak zasebno skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih, stavite ih u istu posudu, dodajte im maslac, vrhnje, čili i dobro usitnite štapnim mikserom u glatki pire.
Pire poslužite uz pečeni losos i salatu od rajčice.
Krumpir možete zamijeniti korijenom celera.