Pečeni losos s kombiniranim pireom

sastojci

  • 800 g fileta lososa
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 80 g naribanog cheddar sira
  • 25 g listića badema
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • sol
  • papar

Za pire:

  • 500 g krumpira
  • 300 g zamrznutog mladoga graška
  • 50 g maslaca
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • prstohvat mljevenog čilija
  • sol

Način pripreme

01

Filete očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom pa ih lagano posolite i popaprite. 

02

Maslinovu ulju dodajte limunov sok, promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa. Pospite ih naribanim cheddar sirom, listićima badema i nasjeckanim koprom. 

03

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta. 

04

Oguljeni krumpir i grašak zasebno skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih, stavite ih u istu posudu, dodajte im maslac, vrhnje, čili i dobro usitnite štapnim mikserom u glatki pire. 

05

Pire poslužite uz pečeni losos i salatu od rajčice.

Krumpir možete zamijeniti korijenom celera.

podijeli

Proizvodi iz recepta