Pečeni kunić
sastojci
- 1 kunić (oko 1 kg)
- 300 g krumpira
- 25 ml maslinova ulja
- 1 lovorov list
- 4-5 listića kadulje
- 3 ljutike
- 1 žličica nasjeckanog svježeg origana
- 50 ml prošeka
- 150 ml crnog vina
- 3 češnja češnjaka
- papar i sol
Način pripreme
Kunića narežite na veće komade, posolite ga, popaprite pa pospite nasjeckanom kaduljom i origanom.
U dublju posudu za pečenje stavite meso, dodajte oguljen i na kocke narezan krumpir, cijele češnje češnjaka i ljutiku. Sve prelijte maslinovim uljem, prošekom i crnim vinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 60 – 70 minuta. Tijekom pečenja meso podlijevajte vlastitim sokom.
Poslužite uz knedle od kruha ili njoke.
Za blago slatkast okus možete u lim dodati nekoliko suhih šljiva bez koštica.