sastojci

  • 1 kunić (oko 1 kg)
  • 300 g krumpira
  • 25 ml maslinova ulja
  • 1 lovorov list
  • 4-5 listića kadulje
  • 3 ljutike
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg origana
  • 50 ml prošeka
  • 150 ml crnog vina
  • 3 češnja češnjaka
  • papar i sol

Način pripreme

01

Kunića narežite na veće komade, posolite ga, popaprite pa pospite nasjeckanom kaduljom i origanom. 

02

U dublju posudu za pečenje stavite meso, dodajte oguljen i na kocke narezan krumpir, cijele češnje češnjaka i ljutiku. Sve prelijte maslinovim uljem, prošekom i crnim vinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 60 – 70 minuta. Tijekom pečenja meso podlijevajte vlastitim sokom.

03

Poslužite uz knedle od kruha ili njoke.

Za blago slatkast okus možete u lim dodati nekoliko suhih šljiva bez koštica.​

podijeli

Proizvodi iz recepta