Pečeni janjeći hrbat s mladim krumpirom, mrkvom i prokulicom
sastojci
- 1 kg janjećeg hrpta
- 400 g mladog krumpira
- 400 g mrkve
- 400 g prokulica
- sol, papar, čili
- 80 ml maslinovog ulja
- 1 grančica svježeg ružmarina
- 1 grančica svježe kadulje
- 10 g mikrozelenja
Način pripreme
Meso posolite i ostavite da se marinira 10 – 15 minuta. Krumpir dobro operite i narežite. Mrkvu ogulite i narežite po dužini. Prokulice očistite i blanširajte u slanoj vodi.
Krumpir posolite i prelijte s pola količine ulja i pecite na 180 °C. U tavi na preostalom ulju zapecite meso sa svih strana.
Nakon 20 minuta pečenja krumpira dodajte meso i mrkvu pa sve zajedno pecite još 20 minuta.
Ocijedite prokulice, dodajte ih mesu, začinite sve svježe mljevenim paprom i čilijem, dodajte svježe začinsko bilje i mikrozelenje, poslužite.
Janjetini nije potrebno dugotrajno mariniranje. Dovoljno je začiniti ju prije pečenja i pažljivo ispeći pazeći da se ne prepeče.