Pečeni janjeći hrbat s mladim krumpirom, mrkvom i prokulicom

sastojci

  • 1 kg janjećeg hrpta
  • 400 g mladog krumpira
  • 400 g mrkve
  • 400 g prokulica
  • sol, papar, čili
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 grančica svježe kadulje
  • 10 g mikrozelenja

Način pripreme

01

Meso posolite i ostavite da se marinira 10 – 15 minuta. Krumpir dobro operite i narežite. Mrkvu ogulite i narežite po dužini. Prokulice očistite i blanširajte u slanoj vodi.

02

Krumpir posolite i prelijte s pola količine ulja i pecite na 180 °C. U tavi na preostalom ulju zapecite meso sa svih strana.

03

Nakon 20 minuta pečenja krumpira dodajte meso i mrkvu pa sve zajedno pecite još 20 minuta.

04

Ocijedite prokulice, dodajte ih mesu, začinite sve svježe mljevenim paprom i čilijem, dodajte svježe začinsko bilje i mikrozelenje, poslužite.

Janjetini nije potrebno dugotrajno mariniranje. Dovoljno je začiniti ju prije pečenja i pažljivo ispeći pazeći da se ne prepeče.

podijeli

Proizvodi iz recepta