Pečeni janjeći but s pireom od celera

Ukupno trajanje
90
Min

sastojci

  • 1.6 kg janjećeg buta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • 800 g celera
  • 250 g krumpira
  • 100 g maslaca
  • sol, crveni papar
  • vezica peršina
  • grančice ružmarina i timijana

Način pripreme

01

Meso posolite sa svih strana, stavite u lim, prelijte uljem i pecite na 180 °C 75 – 90 minuta. Nakon 15 minuta pečenja meso podlijte s malo bijelog vina, nastavite peći i podlijevati svakih 15 minuta. 

02

Ogulite celer i krumpir, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Ocijedite kuhano povrće i zgnječite dodajući kockice maslaca. 

03

Nasjeckajte nekoliko grančica ružmarina i timijana te pomiješajte s nasjeckanim peršinom. Time pospite meso i pire, dodajte nekoliko zrna crvenog papra i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta