sastojci

  • 1 kg fileta svježeg bakalara
  • 400 g krumpira
  • 600 g tikvica
  • 200 g zelenih mahuna
  • 100 g baby špinata
  • 50 g mladog luka
  • 10 g mikro zelenja
  • 150 ml ulja za prženje
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Bakalar posolite i pecite u tavi na maslinovu ulju najprije na strani kože 2 – 3 minute, okrenite i pecite još 2 – 3 minute, prebacite u pećnicu, pecite na 220 °C 5 – 6 minuta.

02

Krumpir ogulite, narežite na ploške i pržite u dubokoj masnoći, odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće, posolite.

03

Tikvice narežite na kolute, posolite i pecite na grill tavi premazanoj maslinovim uljem. Mahune blanširajte u slanoj vodi.

04

Stavite u tanjur kolute tikvice i krumpira, dodajte mahune i listiće špinata, na povrće položite ribu, začinite svježe mljevenim paprom, pospite sjeckanim mladim lukom i mikro zelenjem, poslužite.

Mahune možete lagano prepržiti na tavi nakon blanširanja.

podijeli