Pečeni bakalar s povrćem
sastojci
- 1 kg fileta svježeg bakalara
- 400 g krumpira
- 600 g tikvica
- 200 g zelenih mahuna
- 100 g baby špinata
- 50 g mladog luka
- 10 g mikro zelenja
- 150 ml ulja za prženje
- 100 ml maslinova ulja
- sol, svježe mljeveni papar
Način pripreme
01
Bakalar posolite i pecite u tavi na maslinovu ulju najprije na strani kože 2 – 3 minute, okrenite i pecite još 2 – 3 minute, prebacite u pećnicu, pecite na 220 °C 5 – 6 minuta.
02
Krumpir ogulite, narežite na ploške i pržite u dubokoj masnoći, odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće, posolite.
03
Tikvice narežite na kolute, posolite i pecite na grill tavi premazanoj maslinovim uljem. Mahune blanširajte u slanoj vodi.
04
Stavite u tanjur kolute tikvice i krumpira, dodajte mahune i listiće špinata, na povrće položite ribu, začinite svježe mljevenim paprom, pospite sjeckanim mladim lukom i mikro zelenjem, poslužite.
Mahune možete lagano prepržiti na tavi nakon blanširanja.