Pečeni bakalar s krumpirom i artičokom
sastojci
- 800 g fileta bakalara
- 600 g krumpira
- 400 g artičoka
- 100 ml maslinova ulja
- sol, papar
- 1 limun
- 1-2 grančice svježeg peršina
Način pripreme
01
Krumpir dobro operite, narežite na ploške i posolite.
02
Posudu za pečenje premažite uljem, poslažite ploške krumpira i 40 minuta pecite na 180 °C.
03
Ribu posolite i zapecite sa svake strane u tavi na malo maslinova ulja.
04
Dodajte bakalar u pećnicu 6 - 7 minuta prije kraja pečenja krumpira.
05
Ispod bakalara stavite artičoke i zajedno pecite do kraja.
06
Prije posluživanja začinite svježe mljevenim paprom, nastruganom koricom limuna i nasjeckanim peršinom.
Da bi ostala sočna, ribu je potrebno peći samo nekoliko minuta.