Pečeni bakalar s krumpirom i artičokom

sastojci

  • 800 g fileta bakalara
  • 600 g krumpira
  • 400 g artičoka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, papar
  • 1 limun
  • 1-2 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Krumpir dobro operite, narežite na ploške i posolite.

02

Posudu za pečenje premažite uljem, poslažite ploške krumpira i 40 minuta pecite na 180 °C.

03

Ribu posolite i zapecite sa svake strane u tavi na malo maslinova ulja.

04

Dodajte bakalar u pećnicu 6 - 7 minuta prije kraja pečenja krumpira. 

05

Ispod bakalara stavite artičoke i zajedno pecite do kraja.

06

Prije posluživanja začinite svježe mljevenim paprom, nastruganom koricom limuna i nasjeckanim peršinom.

Da bi ostala sočna, ribu je potrebno peći samo nekoliko minuta.

podijeli