Pečena svinjska rebarca s ružmarinom i pestom

Ukupno trajanje
600
Min

sastojci

  • 2.5 kg svinjskih rebarca
  • 100 g slatke crvene paprike
  • 15 g češnjaka u prahu
  • 20 g soli
  • 5 g šećera
  • 5 g mljevenog čilija
  • 100 ml BBQ umaka
  • 800 g krumpira
  • 40 g maslaca

Pesto:

  • 5-6 listića svježeg bosiljka
  • 15 g rukole
  • 15 g listića peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 g pinjola ili badema
  • 30 g sitno ribanog Grana Padana
  • 50-80 ml maslinova ulja
  • sol
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Pomiješajte sve suhe začine za meso, začinite ga i pustite da se marinira desetak minuta. Stavite meso u lim za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na 90 °C preko noći (8 – 10 sati). Prije posluživanja maknite foliju, premažite rebarca BBQ umakom i zapecite pod gornjim grijačem do željene boje.

02

Za pesto, nasjeckajte listiće bosiljka, rukole i peršina, dodajte sol i usitnite u mužaru, dodajte nagnječeni češnjak i pinjole, malo ulja i na kraju sitno ribani sir. Polako dodajte preostalo ulje u tankom mlazu dok ne dobijete gladak umak. Ako nemate mužar koristite štapni mikser.

03

Krumpir ogulite, narežite na kriške i blanširajte 15 minuta, osušite i ispecite u tavi na maslacu. Pred kraj pečenja dodajte u tavu žlicu pesta i promiješajte. Rebarca prije posluživanja pospite listićima ružmarina, pokapajte pestom i poslužite uz aromatizirani krumpir.

Za sporo pečenje idealni su komadi mesa prošarani masnoćom koja će se tijekom duljeg pečenja lagano otapati i zalijevati meso.

podijeli

Proizvodi iz recepta