Pečena svinjska leđa punjena sirom i začinskim biljem
sastojci
- 800 g svinjskih leđa (svinjski kare)
- 150 g kremastog sira
- 50 g naribanog parmezana
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
- 1 žlica svježeg ružmarina, nasjeckanog
- 1 žlica svježeg timijana, nasjeckanog
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 100 ml bijelog vina
- svježi listovi bosiljka, za ukrašavanje
Način pripreme
U zdjeli pomiješajte kremasti sir, naribani parmezan, nasjeckani češnjak, peršin, ružmarin i timijan. Posolite i poparite pa dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Svinjska leđa položite na ravnu površinu i oštrim nožem napravite rez po sredini mesa, pazeći da ne prerežete skroz do kraja. Prerežite meso uzdužno kako biste dobili četiri džepića. Napunite džepiće pripremljenom smjesom od sira i začina.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Meso s nadjevom stavite u posudu za pečenje premazanim maslinovim uljem i prelijte bijelim vinom. Pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 1 sat. Nakon toga maknite foliju i nastavite peći još 15 minuta kako bi meso dobilo hrskavu koricu.
Izvadite roladu iz pećnice i ostavite je da odmori 10 minuta prije rezanja. Narežite roladu na kriške i poslužite je ukrašenu svježim listovima bosiljka. Ovo jelo odlično se slaže s pečenim krumpirom ili svježom salatom.