Pečena svinjetina s dijon raguom i bulgurom
sastojci
- 900 g svinjskog lungića
- 40 g svinjske masti
- 200 g bulgura
- 20 ml maslinovog ulja
Ragu:
- 200 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 300 g lisičarki
- 30 g Dijon senfa
- 50 g maslaca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2-3 grančice svježeg peršina
- sol, papar
- 1 stabljika celera
- mljevena crvena paprika
- 8 listića baby blitve
Način pripreme
Bulgur kuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i začinite maslinovim uljem. Svinjski lungić pročistite od žilica i masnoće, narežite na komade, posolite. Za dijon ragu, na maslacu pirjajte sjeckani luk, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, upržite senf pa dodajte gljive narezane na kockice, začinite solju i paprom.
Kad tekućina reducira dodajte vrhnje za kuhanje, prokuhajte i umiješajte sitno sjeckani peršin. U tavu dodajte mast i pecite meso sa svake strane 2-3 minute. U tanjure stavite bulgur, do njega ragu s gljivama. Na ragu položite tri komada pečene pisanice. Odrežite stabljiku celera na komade dugačke 6-8 cm.
Svaki komadić uzdužno razrežite na rezance ali ne do kraja. Vrhove umočite u mljevenu papriku i time dekorirajte tanjure. Po želji dodajte i dva listića baby blitve.
Lungić zahtijeva samo kratku termičku obradu. Nemojte ga okretati previše puta, dovoljno je da ga pečete prvo na jednoj strani pa završite na drugoj.