Zašto se ništa ne prikazuje?

Pečena purica sa zagorskim mlincima

sastojci

  • 2 glavice luka
  • 1 Granny Smith jabuka
  • 3.5 kg svježe purice
  • SPAR Vital Sol
  • SPAR Natur*pur Svježi timijan
  • 4 žlice S-BUDGET Svinjske masti
  • 700 ml vruće vode
  • 500 g SPAR Zagorskih mlinaca
  • SPAR PREMIUM Cikla (prema želji)

Način pripreme

01

Očistite dvije glavice luka i narežite ih na četvrtine. Jabuku također narežite na četvrtine.

02

Puricu dobro posolite izvana i iznutra, rukama utrljajte sol. Potom unutrašnjost purice napunite jednom glavicom luka i jabukom te dodajte nekoliko grančica svježeg timijana. Kuharskom špagom povežite purici noge.

03

U lim za pečenje stavite drugu glavicu luka i još malo timijana. Preko stavite rešetku pa na nju puricu.

04

Četiri vrhom pune žlice svinjske masti rastopite u lončiću, pustite da se mast zagrije pa prelijte preko purice. U lim za pečenje ulijte 700 ml vruće vode (vodom nemojte polijevati puricu).

05

Puricu stavite u pećnicu na 240 °C i pecite 15 min, a zatim smanjite temperaturu na 190 °C i pecite još 2 sata i 15 minuta.

06

Pred kraj pečenja, natrgajte mlince i prelijte ih vrućom vodom. Namočite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.

07

Pečenu puricu skinite s rešetke, a umak od pečenja prelijte u keramičku posudu. Potom u umak dodajte namočene mlince i dobro promiješajte.

08

Puricu prelijte s ostatkom umaka od pečenja te poslužite uz mlince i salatu od cikle.

podijeli