
Pečena piletina u kokosovu mlijeku
sastojci
- 8 pilećih bataka (ili 4 bataka i 4 zabatka)
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog đumbira
- čili u prahu
- 2 žlice meda (ili smeđeg šećera)
- 2-3 mlada luka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
- 1 žličica naribane korice limete
- sok jedne limete
- sol
- crni papar
- 250 ml kokosova mlijeka
Način pripreme
Pileće batke malo zarežite na debljem dijelu i posložite u posudu za pečenje.
U električnu sjeckalicu stavite narezani češnjak, đumbir, čili, med, narezani mladi luk sa zelenim dijelom, korijandar, sok i koricu limete, sol, papar i kokosovo mlijeko.
Sve dobro usitnite u pastu i prelijte preko piletine.
Ostavite da se marinira barem 20 minuta (ili nekoliko sati).
Piletinu pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 - 40 minuta.
Za to vrijeme skuhajte basmati rižu i poslužite piletinu s rižom.
Ako su komadi piletine manji, bit će brže gotovi.
Proizvodi iz recepta
