Pečena piletina u kokosovu mlijeku

sastojci

  • 8 pilećih bataka (ili 4 bataka i 4 zabatka)
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog đumbira
  • čili u prahu
  • 2 žlice meda (ili smeđeg šećera)
  • 2-3 mlada luka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
  • 1 žličica naribane korice limete
  • sok jedne limete
  • sol
  • crni papar
  • 250 ml kokosova mlijeka

Način pripreme

01

Pileće batke malo zarežite na debljem dijelu i posložite u posudu za pečenje.

02

U električnu sjeckalicu stavite narezani češnjak, đumbir, čili, med, narezani mladi luk sa zelenim dijelom, korijandar, sok i koricu limete, sol, papar i kokosovo mlijeko.

03

Sve dobro usitnite u pastu i prelijte preko piletine.

04

Ostavite da se marinira barem 20 minuta (ili nekoliko sati).

05

Piletinu pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 - 40 minuta.

06

Za to vrijeme skuhajte basmati rižu i poslužite piletinu s rižom.

Ako su komadi piletine manji, bit će brže gotovi.

podijeli