Pečena piletina sa šampinjonima, limunom, kestenom i batatom
sastojci
- 800 g pilećih bataka i zabataka
- 400 g šampinjona
- 400 g kuhanih kestena
- 400 g batata
- 2 limuna
- 1 cijela glavica češnjaka
- 60 g brusnica
- 2 grančice ružmarina
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice mljevenog papra
- 1 žličica timijana
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- 50 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
Pećnicu zagrijte na 190 °C.
02
U posudu za pečenje stavite pileće batake i zabatke, dodajte narezani batat, kestene i narezane šampinjone, limune prerezane popola, brusnice, nasjeckani ružmarin i glavicu češnjaka prerezanu popola pa sve posolite i popaprite, pospite timijanom i slatkom paprikom, prelijte maslinovim uljem i promiješajte.
03
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite sat vremena. Tijekom pečenja meso jednom preokrenite.