Pečena piletina sa šampinjonima, limunom, kestenom i batatom

sastojci

  • 800 g pilećih bataka i zabataka
  • 400 g šampinjona
  • 400 g kuhanih kestena
  • 400 g batata
  • 2 limuna
  • 1 cijela glavica češnjaka
  • 60 g brusnica
  • 2 grančice ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice mljevenog papra
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 50 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 190 °C.

02

U posudu za pečenje stavite pileće batake i zabatke, dodajte narezani batat, kestene i narezane šampinjone, limune prerezane popola, brusnice, nasjeckani ružmarin i glavicu češnjaka prerezanu popola pa sve posolite i popaprite, pospite timijanom i slatkom paprikom, prelijte maslinovim uljem i promiješajte.

03

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite sat vremena. Tijekom pečenja meso jednom preokrenite.

podijeli