
Pečena piletina s povrćem
sastojci
- 1 pile (oko 1.5 kg)
- 300 g krumpira
- 300 g mrkve
- 400 g tikvica
- 100 g korabe
- 100 g celera, korijen
- 50 ml ulja
- 50 g maslaca
- sol
- 1 grančica ružmarina
- nekoliko listića bosiljka
Način pripreme
Pile prepolovite, posolite i pokapajte uljem pa ga pecite 75 minuta u pećnici na 190 °C.
Povrće ogulite i narežite na štapiće. Krumpir, mrkvu i celer stavite kuhati u slanu vodu, a nakon što provri, ostavite da se kuha još 5 minuta. Potom dodajte korabu i nastavite kuhati. Na kraju dodajte tikvice i kuhajte još 1 minutu. Kuhano povrće izvadite, ocijedite i stavite u tavu na rastopljeni maslac pa promiješajte.
Pile poslužite s povrćem uz dodatak grančice ružmarina i listića bosiljka.
Zeleno povrće uvijek kratko kuhajte jer će tako zadržati svoja nutritivna svojstva i boju.
Proizvodi iz recepta
