sastojci

  • 1 pile (oko 1.5 kg)
  • 300 g krumpira
  • 300 g mrkve
  • 400 g tikvica
  • 100 g korabe
  • 100 g celera, korijen
  • 50 ml ulja
  • 50 g maslaca
  • sol
  • 1 grančica ružmarina
  • nekoliko listića bosiljka

Način pripreme

01

Pile prepolovite, posolite i pokapajte uljem pa ga pecite 75 minuta u pećnici na 190 °C.

02

Povrće ogulite i narežite na štapiće. Krumpir, mrkvu i celer stavite kuhati u slanu vodu, a nakon što provri, ostavite da se kuha još 5 minuta. Potom dodajte korabu i nastavite kuhati. Na kraju dodajte tikvice i kuhajte još 1 minutu. Kuhano povrće izvadite, ocijedite i stavite u tavu na rastopljeni maslac pa promiješajte.

03

Pile poslužite s povrćem uz dodatak grančice ružmarina i listića bosiljka.

Zeleno povrće uvijek kratko kuhajte jer će tako zadržati svoja nutritivna svojstva i boju.​

podijeli

Proizvodi iz recepta