Keto Baked Chicken with Mozzarella, Parmesan, Sliced Pepperoni and Low-Carb Bechamel Sauce - an entire recipe preparation photos
Copyright (c) 2019 Azra H/Shutterstock. No use without permission.

Pečena piletina s mozzarellom i kobasicama

sastojci

  • 500 g pilećih filea (prsa)
  • 1.5 žličica soli
  • 150 g sušene kobasice
  • 200 g mozzarelle
  • 50 g parmezana
  • 2 žlice svježeg origana

Za bešamel umak:

  • 700 ml mlijeka
  • 50 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 0.5 žličice soli
  • 0.1 žličice naribanog muškatnog oraščića

Način pripreme

01

Prvo pripremite bešamel umak. U posudu stavite maslac i na laganoj vatri ga otopite pa dodajte brašno i miješajte 2-3 minute. Potom prelijte mlijekom i stalno miješajte dok smjesa ne provri, a potom miješajte dok se ne zgusne do željene gustoće. Na samom kraju dodajte sol i muškatni oraščić.

02

Pileća prsa posolite sa svih strana i stavite u posudu za pečenje. Prelijte meso pripremljenim bešamel umakom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 25-30 minuta na 200 °C, zatim meso izvadite iz pećnice, dodajte mu narezanu mozzarellu, pospite naribanim parmezanom i po vrhu rasporedite narezane ploške kobasice. Vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta.

03

Prije posluživanja pospite svježim origanom.

podijeli