Pečena piletina s mozzarellom i kobasicama
sastojci
- 500 g pilećih filea (prsa)
- 1.5 žličica soli
- 150 g sušene kobasice
- 200 g mozzarelle
- 50 g parmezana
- 2 žlice svježeg origana
Za bešamel umak:
- 700 ml mlijeka
- 50 g brašna
- 50 g maslaca
- 0.5 žličice soli
- 0.1 žličice naribanog muškatnog oraščića
Način pripreme
01
Prvo pripremite bešamel umak. U posudu stavite maslac i na laganoj vatri ga otopite pa dodajte brašno i miješajte 2-3 minute. Potom prelijte mlijekom i stalno miješajte dok smjesa ne provri, a potom miješajte dok se ne zgusne do željene gustoće. Na samom kraju dodajte sol i muškatni oraščić.
02
Pileća prsa posolite sa svih strana i stavite u posudu za pečenje. Prelijte meso pripremljenim bešamel umakom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 25-30 minuta na 200 °C, zatim meso izvadite iz pećnice, dodajte mu narezanu mozzarellu, pospite naribanim parmezanom i po vrhu rasporedite narezane ploške kobasice. Vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta.
03
Prije posluživanja pospite svježim origanom.