
Pečena piletina s limunom
sastojci
- 4 pileća filea (600 g)
- 1 grančica ružmarina
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 limuna
- 100 ml bijelog vina
- 60 g zelenih maslina bez koštica
- svježi peršin
- sol
- svježe mljeveni crni papar
Način pripreme
Pileći file posolite, pospite paprom i stavite u posudu za pečenje.
Meso nakapajte uljem i po njemu posložite ploške limuna.
U posudu uz meso stavite češnjak, ružmarin, preostale ploške limuna i masline.
Ulijte vino, malo vode i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C pa pecite oko 40 minuta.
Tijekom pečenja meso okrenite, polijte sokom od pečenja i pecite ga dok ne dobije rumenu boju.
Poslužite toplu piletinu s limunom, maslinama, posutu narezanim peršinom i prilogom po želji.
Kad gotovo jelo izvadite iz pećnice, posudu prekrijte folijom i tako ostavite 5 minuta prije posluživanja da meso zadrži mekoću i sočnost.
Proizvodi iz recepta
