sastojci

  • 4 pileća filea (600 g)
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 limuna
  • 100 ml bijelog vina
  • 60 g zelenih maslina bez koštica
  • svježi peršin
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Način pripreme

01

Pileći file posolite, pospite paprom i stavite u posudu za pečenje.

02

Meso nakapajte uljem i po njemu posložite ploške limuna. 

03

U posudu uz meso stavite češnjak, ružmarin, preostale ploške limuna i masline.

04

Ulijte vino, malo vode i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C pa pecite oko 40 minuta. 

05

Tijekom pečenja meso okrenite, polijte sokom od pečenja i pecite ga dok ne dobije rumenu boju. 

06

Poslužite toplu piletinu s limunom, maslinama, posutu narezanim peršinom i prilogom po želji.

Kad gotovo jelo izvadite iz pećnice, posudu prekrijte folijom i tako ostavite 5 minuta prije posluživanja da meso zadrži mekoću i sočnost.

podijeli

Proizvodi iz recepta