Pečena piletina s češnjakom, narančom i brusnicama
sastojci
- 1 kg pilećih zabataka
- 1 glavica češnjaka
- 1 naranča
- 80 g svježih brusnica
- 16 g majčine dušice
- 16 g soli
Način pripreme
pileće zabatke posolite i ostavite desetak minuta da se meso prožme. Češnjaku odstranite suhe vanjske listove, glavicu uzdužno prepolovite. Naranču narežite na ploške. Zapecite meso na ugrijanoj tavi najprije na strani kože, zatim okrenite. U posudu za pečenje stavite 2 – 3 grančice majčine dušice, na njih stavite meso, polovice češnjaka, prelijte masnoćom iz tave i pecite na 180 °C oko 40 minuta. U istu tavu stavite ploške naranče, dodajte vruće meso iz pećnice, brusnice, pospite sjeckanim listićima majčine dušice i poslužite.
S mesom, pogotovo pečenim, jako dobro se slaže i timijan. Koristite kako svježe grančice tako i sušeni ili mljeveni timijan.