Pečena piletina s češnjakom, narančom i brusnicama

sastojci

  • 1 kg pilećih zabataka
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 naranča
  • 80 g svježih brusnica
  • 16 g majčine dušice
  • 16 g soli

Način pripreme

01

pileće zabatke posolite i ostavite desetak minuta da se meso prožme. Češnjaku odstranite suhe vanjske listove, glavicu uzdužno prepolovite. Naranču narežite na ploške. Zapecite meso na ugrijanoj tavi najprije na strani kože, zatim okrenite. U posudu za pečenje stavite 2 – 3 grančice majčine dušice, na njih stavite meso, polovice češnjaka, prelijte masnoćom iz tave i pecite na 180 °C oko 40 minuta. U istu tavu stavite ploške naranče, dodajte vruće meso iz pećnice, brusnice, pospite sjeckanim listićima majčine dušice i poslužite.

S mesom, pogotovo pečenim, jako dobro se slaže i timijan. Koristite kako svježe grančice tako i sušeni ili mljeveni timijan.

podijeli