Pečena pileća prsa s bundevom i aromatičnim biljem
sastojci
- 4 pileća filea (oko 600 g)
- 400 g bundeve narezane na kockice
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 1 žličica mljevene dimljene paprike
- 1 žličica sušenog timijana
- nekoliko grančica svježeg ružmarina i timijana
- sol i papar po ukusu
- 50 g parmezana, ribanog, po želji
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Piletinu začinite solju, paprom, dimljenom paprikom i sušenim timijanom. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite pileće filee na srednje jakoj vatri 3 - 4 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Nakon toga ih izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte još malo ulja, ako bude potrebno, te pržite nasjeckani češnjak i bundevu 5 - 7 minuta, dok bundeva ne omekša i dobije blagu zlatnu boju.
Vratite pileća prsa u tavu s bundevom. Prelijte sve vrhnjem za kuhanje, pospite nasjeckanim svježim ružmarinom i timijanom.
Ako želite, po vrhu pospite naribani parmezan.
Ubacite tavu u zagrijanu pećnicu i pecite 20 - 25 minuta, dok piletina ne bude potpuno pečena, a bundeva mekana.
Poslužite jelo vruće.