Grilled spicy chicken breast or fillet with pumpkin and aromatic herbs in iron pan. Healthy food. Top view. Selective focus.
Copyright (c) 2020 Maslova Valentina/Shutterstock. No use without permission.

Pečena pileća prsa s bundevom i aromatičnim biljem

sastojci

  • 4 pileća filea (oko 600 g)
  • 400 g bundeve narezane na kockice
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 1 žličica mljevene dimljene paprike
  • 1 žličica sušenog timijana
  • nekoliko grančica svježeg ružmarina i timijana
  • sol i papar po ukusu
  • 50 g parmezana, ribanog, po želji

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Piletinu začinite solju, paprom, dimljenom paprikom i sušenim timijanom. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite pileće filee na srednje jakoj vatri 3 - 4 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Nakon toga ih izvadite iz tave i ostavite sa strane.

02

U istu tavu dodajte još malo ulja, ako bude potrebno, te pržite nasjeckani češnjak i bundevu 5 - 7 minuta, dok bundeva ne omekša i dobije blagu zlatnu boju.

03

Vratite pileća prsa u tavu s bundevom. Prelijte sve vrhnjem za kuhanje, pospite nasjeckanim svježim ružmarinom i timijanom.

04

Ako želite, po vrhu pospite naribani parmezan.

05

Ubacite tavu u zagrijanu pećnicu i pecite 20 - 25 minuta, dok piletina ne bude potpuno pečena, a bundeva mekana.

06

Poslužite jelo vruće.

podijeli