Pečena pileća krilca s curryjem i ljutom papričicom
sastojci
- 800 g pilećih krilaca
Marinada:
- 15 g curry praha
- 10 g crvene paprike
- 20 g sitno ribanog đumbira
- sol
- kajenski papar po želji
- 4-5 listića sitno sjeckanog korijandra + za ukrašavanje
- 1-2 svježe crvene ljute papričice
Način pripreme
U velikoj zdjeli pomiješajte curry, crvenu papriku, đumbir, sol, papar i sitno sjeckani korijander, dodajte krilca, sve začine dobro utrljajte u meso, pokrijte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na 2 sata da se meso prožme.
Krilca pecite u tavi 2 minute sa svake strane, poslažite u pleh za pečenje i pecite u pećnici na 200°C još 6 minuta.
Vruća krilca pospite sjeckanom ljutom papričicom i grubo kosanim korijandrom, poslužite.
Prije pripreme, najtanji dio krilca odstranite i koristite za pripremu pilećeg temeljca, a ostatak podijelite na dva dijela kod zgloba.