Pečena pileća krilca s curryjem i ljutom papričicom

sastojci

  • 800 g pilećih krilaca

Marinada:

  • 15 g curry praha
  • 10 g crvene paprike
  • 20 g sitno ribanog đumbira
  • sol
  • kajenski papar po želji
  • 4-5 listića sitno sjeckanog korijandra + za ukrašavanje
  • 1-2 svježe crvene ljute papričice

Način pripreme

01

U velikoj zdjeli pomiješajte curry, crvenu papriku, đumbir, sol, papar i sitno sjeckani korijander, dodajte krilca, sve začine dobro utrljajte u meso, pokrijte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na 2 sata da se meso prožme.

02

Krilca pecite u tavi 2 minute sa svake strane, poslažite u pleh za pečenje i pecite u pećnici na 200°C još 6 minuta.

03

Vruća krilca pospite sjeckanom ljutom papričicom i grubo kosanim korijandrom, poslužite.

Prije pripreme, najtanji dio krilca odstranite i koristite za pripremu pilećeg temeljca, a ostatak podijelite na dva dijela kod zgloba.

podijeli

Proizvodi iz recepta