PEČENA PIKANTNA PILETINA U CRVENOM CURRY UMAKU S KOKOSOM, LIMETOM I INDIJSKIM ORAŠČIĆIMA

sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 10 g soli
  • 5 g crnog papra
  • 5 g crvene paprike
  • 5 g curryja u prahu
  • 10 g čilija u prahu
  • 30 ml biljnog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g luka
  • 5 g svježeg đumbira
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 50 g indijskih oraščića
  • 1 limeta

Način pripreme

01

Pileća prsa posolite, popaprite i natrljajte crvenom paprikom, curryjem i čilijem u prahu. U tavi zagrijte biljno ulje i pržite piletinu sa svih strana dok ne dobije zlatno smeđu boju, a potom je izvadite i ostavite sa strane.

02

U istu tavu stavite nasjeckani luk, protisnuti češnjak i naribani đumbir pa ih pržite dok ne omekšaju. Ulijte kokosovo mlijeko i pileći temeljac i ostavite da provri. Potom vratite piletinu u umak i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.

03

Dodajte sok od jedne limete i nakrupno nasjeckane indijske oraščiće. Kuhajte još 5 minuta dok se umak malo ne zgusne.

04

Poslužite toplo uz rižu ili naan kruh.

podijeli