PEČENA PIKANTNA PILETINA U CRVENOM CURRY UMAKU S KOKOSOM, LIMETOM I INDIJSKIM ORAŠČIĆIMA
sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 10 g soli
- 5 g crnog papra
- 5 g crvene paprike
- 5 g curryja u prahu
- 10 g čilija u prahu
- 30 ml biljnog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 100 g luka
- 5 g svježeg đumbira
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 200 ml pilećeg temeljca
- 50 g indijskih oraščića
- 1 limeta
Način pripreme
01
Pileća prsa posolite, popaprite i natrljajte crvenom paprikom, curryjem i čilijem u prahu. U tavi zagrijte biljno ulje i pržite piletinu sa svih strana dok ne dobije zlatno smeđu boju, a potom je izvadite i ostavite sa strane.
02
U istu tavu stavite nasjeckani luk, protisnuti češnjak i naribani đumbir pa ih pržite dok ne omekšaju. Ulijte kokosovo mlijeko i pileći temeljac i ostavite da provri. Potom vratite piletinu u umak i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
03
Dodajte sok od jedne limete i nakrupno nasjeckane indijske oraščiće. Kuhajte još 5 minuta dok se umak malo ne zgusne.
04
Poslužite toplo uz rižu ili naan kruh.