Pečena patka s kiselim kupusom

sastojci

  • 1 patka
  • 800 g rezanog kiselog kupusa
  • 150 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1-2 jabuke
  • sol, papar u zrnu

Način pripreme

01

Patku prepolovite, posolite s obje strane i stavite u posudu za pečenje kožom prema gore.

02

Pecite na 180 °C 1 sat i 15 minuta do 1 sat i 30 minuta. Nasjeckajte luk i češnjak, jabuke ogulite, očistite i narežite deblje ploške. Nakon 30 minuta pečenja patke, odgrabite masnoću za kupus, a u posudu oko patke dodajte jabuke i nastavite peći.

03

Na masnoću dodajte sjeckani luk, kad uvene dodajte češnjak i kratko zabijelite, dodajte kiseli kupus, zrna papra i lagano pirjajte dok ne omekša. Pečeno meso ostavite desetak minuta da se sokovi stabiliziraju, narežite i poslužite uz kupus i plošku jabuke.

Ako patka tijekom pečenja nema dovoljno masnoće, možete ju podliti s malo vode.​

podijeli

Proizvodi iz recepta