Pečena patka s kiselim kupusom
sastojci
- 1 patka
- 800 g rezanog kiselog kupusa
- 150 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 1-2 jabuke
- sol, papar u zrnu
Način pripreme
Patku prepolovite, posolite s obje strane i stavite u posudu za pečenje kožom prema gore.
Pecite na 180 °C 1 sat i 15 minuta do 1 sat i 30 minuta. Nasjeckajte luk i češnjak, jabuke ogulite, očistite i narežite deblje ploške. Nakon 30 minuta pečenja patke, odgrabite masnoću za kupus, a u posudu oko patke dodajte jabuke i nastavite peći.
Na masnoću dodajte sjeckani luk, kad uvene dodajte češnjak i kratko zabijelite, dodajte kiseli kupus, zrna papra i lagano pirjajte dok ne omekša. Pečeno meso ostavite desetak minuta da se sokovi stabiliziraju, narežite i poslužite uz kupus i plošku jabuke.
Ako patka tijekom pečenja nema dovoljno masnoće, možete ju podliti s malo vode.