sastojci

  • 2 kg janjeće plećke
  • 2 glavice češnjaka
  • 200 g crvene paprike
  • 200 g žute paprike
  • 30-40 g soli
  • 60 ml ulja
  • 2 g svježe mljevenog papra iz mlinca
  • 20 g svježe majčine dušice

Način pripreme

01

Očistite jednu glavicu češnjaka, odvojite češnje pa ih prepolovite po dužini. Meso posolite sa svih strana, na strani kože nožem napravite svaka 2 – 3 cm utore i u njih ugurajte polovice češanja češnjaka, ostavite da se meso marinira preko noći.

02

Drugu glavicu češnjaka uzdužno prepolovite. Stavite meso u posudu za pečenje, pokraj njega dodajte polovice češnjaka okrenute ravnom stranom prema dolje, prelijte polovicom ulja, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 75 – 90 minuta.

03

Paprike prepolovite, odstranite peteljku i sjemenke i kratko popecite u tavi na preostalom ulju. Janjetinu začinite svježe mljevenim paprom, dodajte pečeni češnjak i paprike, po želji grančice svježe majčine dušice i poslužite.

Što se meso dulje marinira, to će biti mekše, a češnjak će bolje pustiti aromu.

podijeli

Proizvodi iz recepta