Pečena janjeća koljenica
sastojci
- 2 kg janjećih koljenica
- 5 g mažurana
- 5 g majčine dušice
- 10 g ružmarina
- 30 g soli
- 10 g peršinovog lista
- 60 ml ulja
Način pripreme
Odvojite listiće svježeg ružmarina, mažurana i majčine dušice, nasjeckajte ih i blendajte s 30 g soli. Začinsku sol utrljajte u meso i ostavite sa strane da se meso prožme. Stavite koljenice u posudu za pečenje, prelijte uljem, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C . Nakon 30 minuta pečenja meso okrenite, pecite još 30 minuta, okrenite i nastavite peći do željene boje još 15 – 30 minuta. Prije posluživanja koljenice prelijte umakom od pečenja i pospite sjeckanim peršinom.
Ako želite još sočniju i mekaniju varijantu, meso pecite u poklopljenom pekaču.