Pečena janjeća koljenica

sastojci

  • 2 kg janjećih koljenica
  • 5 g mažurana
  • 5 g majčine dušice
  • 10 g ružmarina
  • 30 g soli
  • 10 g peršinovog lista
  • 60 ml ulja

Način pripreme

01

Odvojite listiće svježeg ružmarina, mažurana i majčine dušice, nasjeckajte ih i blendajte s 30 g soli. Začinsku sol utrljajte u meso i ostavite sa strane da se meso prožme. Stavite koljenice u posudu za pečenje, prelijte uljem, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C . Nakon 30 minuta pečenja meso okrenite, pecite još 30 minuta, okrenite i nastavite peći do željene boje još 15 – 30 minuta. Prije posluživanja koljenice prelijte umakom od pečenja i pospite sjeckanim peršinom.

Ako želite još sočniju i mekaniju varijantu, meso pecite u poklopljenom pekaču. ​​

podijeli

Proizvodi iz recepta