Pečena govedina s jorkširskim pudingom

Pečena govedina s jorkširskim pudingom

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 800 g odležanih goveđih odrezaka
  • sol
  • 50 ml ulja za prženje

Jorkširski puding:

  • 3 jaja
  • 160 g glatkog brašna
  • 200 ml ledenog mlijeka
  • sol, papar
  • 50 ml ulja za kalup (izvorno goveđa mast)

Umak:

  • sok od pečenja mesa
  • 200 ml tamnog piva
  • 10 g škrobnog brašna
  • 100 ml temeljca
  • sol, papar

Način pripreme

01

Za puding izmiješajte pjenjačom sve sastojke i odložite na pola sata u hladnjak. U kalupe za muffine stavite žlicu ulja da pokrije dno, stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C 5 minuta. U vruće ulje stavljajte hladnu smjesu i pecite na 220 – 250 °C da dobije zlatnožutu boju.

02

Odreske posolite i ispecite. Govedinu možete peći slabo, srednje ili jako, po vašoj želji. Ako želite slabo pečeno, pecite 2 minute sa svake strane, za srednje pečeno pecite minutu duže, a ako želite jako pečeno pecite 4 minute sa svake strane. Sok od pečenja podlijte pivom, pustite da zakipi.

03

U međuvremenu razmutite brašno u malo temeljca, dodajte u umak stalno miješajući da se ne stvore grudice, začinite solju i paprom, dodajte temeljca do željene gustoće, kratko prokuhajte. U tanjure raspodijelite umak, dodajte puding, odrezak mesa i na vrh stavite opet puding, poslužite.

Ulje u kalupu za muffine treba biti kipuće da bi jorkširski puding dovoljno narastao.

podijeli

Proizvodi iz recepta